„Изхвърляме Кола в мивката, в тоалетната. Може и да не е отровена, но каква е гаранцията?!“, разказват притеснени потребители

[caption id="attachment_261638" align="alignleft" width="300"] Спряха Кока-Кола заради отравяне[/caption]

Кока-Кола изтегли всички свои бутилки от литър и половина, както и студения чай от гръцкия пазар след терористична заплаха. Според сигнал на неизвестна досега групировка в напитката е добавено голямо количество солна киселина, която е изключително отровна.

В редакционната поща на гръцки вестник е бил получен колет с бутилка Кока-Кола литър и половина и бутилка студен чай на същата марка. Вътре пишело, че ако от компанията не изтеглят продуктите си, ще разпространяват отровена със солна киселина кола в търговската мрежа, пише Offnews.bg.

Всички бутилки са били изтеглени от гръцкия пазар, но паниката не е утихнала, защото много домакинства са се „запасили“ с Кока-Кола по празниците. Макар в бележката да не пише, че терористичният акт вече е факт, потребителите не смеят да рискуват.

„Изхвърляме Кола в мивката, в тоалетната. Може и да не е отровена, но каква е гаранцията?! Тези терористи са непредсказуеми, може вече да са пуснали няколко бутилки със солна киселина“, разказват притеснени гърци в медиите.

Солната киселина е силно канцерогенна. Тя се използва най-често за почистване на корозирали повърхности, позната като кислол. Има силно разяждащо действие. При продължителна работа със солна киселина се наблюдават проблеми с бъбреците, а поглъщането й може да доведе до смърт.