Емилия Ликова е майка на две деца и се бори с коварното заболяване, а от нея се иска да върне кредит с убийствена лихва

 

Лихвари изтормозиха онкоболна жена!

Самата тя разказва пред „Монитор” жестоката си история, от която се чуди как да се измъкне. На телефона й и на вратата се звъни денонощно, получава заплахи, въпреки че в момента е в безизходица.

[caption id="attachment_261580" align="alignright" width="300"] Изтормозиха онкоболна жена заради жесток кредит[/caption]

През юли миналата година тя изтеглила 2750 лева, но не обърнала внимание, че лихвата е близо 100 %. Служителка във фирмата я уверила, че всичко е наред, пратила й документи по пощата, но не й споменала за съдържанието на дребния шрифт.

Така Емилия Ликова приела, че трябва да върне цели 11 239 лева. Всеки месец тя трябвало да внася по 230 лева. Допреди да се разболее Емилия е работила като чистачка или миячка в заведения.

Парите от кредита й трябвали, защото нямало как иначе да си купува нужните медикаменти. Когато започнала да закъсва, не получила разбиране, а лихварите й пратили мутри. Дни преди Коледа се появил техен представител и настоял да опише вещите в дома й. Потърпевшата жена споделя, че не разполага почти с нищо и няма какво да й вземат.

Пералнята й била подарък от добри хора, а хладилникът закупен на старо съвсем наскоро. Семейството й преживява с 250 лева месечно, а децата й също боледуват и има разходи по тях.

От община Пловдив са се смилили над бедстващите и са им осигурили общинско жилище. Дотогава Емилия и близките й обитавали къща под наем, но условията били много лоши.